Jönköpings deckardrottning

Frida Moisto (född 1983) är sjuksköterskan som satt hemstaden Jönköping på deckarkartan. Under 2018 lanserade hon sin debutroman, en spänningsroman med högt tempo som kretsar runt kärlek, mord och starka kvinnor som slår tillbaka. 

Frida är uppvuxen i Jönköping, staden som har lägst andel kvinnor på ledande positioner* och som präglas av sina frikyrkor och starka män. Staden har format författaren och givit bränsle till att forma huvudkaraktären. Kriminalkommisarie Lisa Engström är en ung kvinna som inte har behov av att passa in och som bär på ett mörkt förflutet.

Frida bestämde sig redan från början att ge ut boken själv för att få kontroll över lansering och marknadsföring och för vara säker på att många skulle få möjlighet att ta del av deckaren. Tillsammans med barndomsvännen och PR-ansvariga Ida Severin har de lyckats få stor medial uppmärksamhet i både sociala och traditionella medier. Boken släpptes i april 2018 och sålde över 3000 exemplar på eget förlag under ett drygt halvår.

I början av 2019 gavs boken ut på nytt av Bokfabriken och Frida skriver för fullt på uppföljaren som väntas komma ut hösten 2019.

*Ledarnas jämställdhetsbarometer 2015

Boka Frida som föreläsare