Jönköpings Deckardrottning

BÖCKER

Lisa Engström – böckernas huvudkaraktär

Lisa Engström är smart och uträknande. Hon hade kunnat gå hur långt som helst i den kriminella världen. Om hon hade velat. I stället blev hon kriminalkommissarie inom Polisen. På sätt och vis en revolt mot sitt förflutna, kanske också ett val för sin egen säkerhet. Man ger sig inte på en polis utan konsekvenser.


Det mörka började redan i barndomen då Lisa och hennes bror Tor satt fast i en värld som inget barn borde vara i, utan kärlek och omtanke. De där åren och de som följde. Syskonen växte upp till tonåringar och Tor gjorde allt grövre brott, tillsammans med sin bästa polare Sigge. Lisas stora kärlek. Han var tusen gånger viktigare för henne än de människor han slog ihjäl. Visst for hon också illa många gånger. Men efteråt har hon ändå erkänt att hon ofta nästan önskade tillbaka allt det dåliga, bara för att få en liten glimt av de stunder som var bra.


De där åren slutade med att Tor dog. Mördad. Det är inte konstigt att Lisa idag drivs av ilska och rättvisa. Hon skiter ganska mycket i vad andra tycker och tänker om henne. Och hon brinner för barns rätt till ett bra liv. För en sanning hon alltid kommer att bära med sig är att med en bättre start i livet hade hennes eget sett väldigt annorlunda ut.

NAPALM

Utgiven 2021
En varm sommarnatt väcks kriminalkommisarie Sten Johansson av mobiltelefonens signal. Ett bombhot vilar över Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Dessutom växer frustrationen inom arbetsgruppen. Lisa är försvunnen och de vet inte om de ska söka efter henne, vilket orsakar oväntade slitningar inom gruppen. Sten är övertygad om att Lisa behöver tid, men plågas samtidigt av oro.Strax efter bombhotet inkommer en svårt skadad kvinna till akuten. Hon dör inne i akutrummet och det som utan tvekan är ett mord kan kopplas samman med bomben. Snart uppdagas ännu ett mord i samma stil. Har staden ännu en gång drabbats av en seriemördare?Samtidigt är Lisa tillbaka i sin barndoms trakter, bunden av sitt förflutna. Det är något som inte stämmer, något personligt. Hon försöker desperat ta reda på sanningen i en allt mer hotfull miljö. För att stå ut blir hon tvungen att återknyta till den gamla Lisa, men napalm i blodet. Napalm är tredje fristående delen i serien om kriminalkommisarie Lisa Engström
Beställ boken här:

DRAKAR LYFTER I MOTVIND

Utgiven 2020
Drakar lyfter i motvind av Frida Moisto
När Johan Lundblad, Jönköpings innekille nummer ett, hittas brutalt knivhuggen en varm sommardag, kontaktas Sten Johansson och Lisa Engström omgående. Fallet är av känslig karaktär då Johan Lundblads morbror Leif Blomqvist arbetar på Jönköpingspolisen och är en av Lisa Engströms största fiender. Lisa försöker svälja sin stolthet och sköta fallet professionellt men Leif är henne på spåren. Snart inser hon att han är så mycket närmare hennes sanning än hon kunnat drömma om. Och avslöjar han henne kommer hon förlora allt. Hur långt är hon villig att gå för att hålla sina hemligheter begravda? Snart framträder familjeintriger ingen väntat sig och både passion och hat står som mäktiga krafter bakom ett eventuellt motiv. När en person i Johan Lundblads innersta krets hittas mördad förstår polisen att utredningen är större än de först trodde.
Beställ boken här:

SOM NITROGLYCERIN

Utgiven 2019
När Niklas Bromander, känd som djävulens advokat, påträffas död i ett garage i centrala Jönköping får kriminalkommissarierna Lisa Engström och Sten Johansson fallet på sitt bord. Fallet skaver eftersom Niklas Bromander några år tidigare fått en polismördare frikänd. I samma veva försvinner Bromanders äldsta dotter spårlöst. Lisa Engström, som trots sin unga ålder är ökänd inom poliskåren för sitt heta temperament, är den enda som högt uttalar orden alla på polishuset egentligen känner – att Niklas Bromander bara fått det han förtjänat. Snabbt inser utredarna att allting inte är som det ska i den välutbildade, högpresterande familjen. När bilder på en fastbunden naken Hanna Bromander plötsligt dyker upp drar jakten  igång på allvar. Ganska snart vänds misstankarna mot en samtalsgrupp för utsatta kvinnor. Är det någon av kvinnorna som kräver hämnd? Eller ligger hotet närmare än så?

Läs första kapitlet på provlas.se

Beställ boken här:

Scroll Up
Webbdesign by Sofia's Creative Space